Народни посланик Ђорђе Микетић поручио је да делови Београда попут Kарабурме, Вишњице и Миријева могу да већ до следеће године да добију БГ воз.

„Недалеко од Панчевачког моста ка Ади Хуји, излазе две независне тунелске цеви. Лева тунелска цев Kарабурма изграђена је 1977. године, а десна цев двадесет година касније 1997. године. Ови тунели нису пуштени у функцију, а планирани су за проширење трасе БГ:воза до стајалишта Kарабурма и стајалишта Роспи Ц́уприја (скретање ка гробљу Лешц́е), а која би могла да напаја саобрац́ајем велика насеља, као што су Вишњица и Миријево“, навео је Микетић и додао:

„Грађани су већ платили ове тунеле, и могу се користити одмах, потребно је само поставити прагове, пругу и саградити надземна стајалишта. То се може веома јефитно и брзо урадити и воз би могао саобраћати већ следеће године, да постоји политичка воља и разум. Супротно томе, градоначелник Шапић ради на проширењу Миријевског булевара ка овим насељима јер је овде свакодневно зачепљење друмског саобраћаја. Kада се заврши огромно насеље Суннyвилле на Вишњичкој бањи, закрчење ће бити још горе. Наравно, све ово је урађено неплански и зато ми нудимо решење – по овом промишљеном плану из 70-их година“, поручио је он.

Нагласио је да би се продужетком линије БГ воза до Kарабурме, Вишњичке бање, Миријева, поменута насеља би се повезала са центром и са Новим Београдом до којих би се стизало у 15 минута а не 45 минута колико сада треба.

„Грађани би се ослободили огромног проблема закречених улица и недостатка паркинга, а власницима станова би се увећала вредност њихових некретнина. Једино БГ воз може спасити Београд тоталног колапса који нам прети. Зато странка Заједно има план за максимално коришћење постојећих шинских система који ће смањити гужве за 26 одсто. Одмах продужити БГ ВОЗ до Панчева, Пазове, Младеновца, Лазаревца и купити две нове композиције и дуплирати број полазака. Ова пруга је обновљена и може кренути одмах. Следеће године завршити пругу до Аеродрома, адаптирати постојеће тунеле Kарабурма и довести пругу до Kарабурме, Вишњице, Миријева и Београд за годину дана може имати прави градски воз“, закључио је он.

Оставите Коментар