Иза туристичке агенције ‘Рапсоди травел’, која већ годинама вози српске ђаке на школске екскурзије, стоји осведочени србомрзац и муслимански екстремиста Енес Ибрахимагић, открива Информер!

Фото: informer.rs
Фото: informer.rs

Ибрахимагић на друштвеним мрежама константно блати Србију, српског председника Александра Вучића и велича злогласну Армију Босне и Херцеговине!

Врло сумњиви власници

‘Рапсоди травел’ регистрован је, иначе, у Сјеници, на веома чудној локацији без икакве инфраструктуре која би указала да се ради о туристичкој агенцији.

– Иза комплетне власничке структуре стоје власници који су махом из Босне и Херцеговине. Прави власници су муслимански екстремиста из Зенице Енес Ибрахимагић, Исмаил Машовић из Сјенице, Армин Алијагић из Зенице и Самер Решидат из Сарајева. Ови људи не само што су страни држављани него на друштвеним мрежама годинама уназад отворено исказују своју мржњу према Србији, док све време узимају наше паре за превоз деце – каже саговорник Информера добро упознат са овим збивањима.

Он објашњава да је Ибрахимагић, уз нескривену мржњу, јула 2015. године назвао председника Вучића „злочинцем“ током његове посете Сребреници.

– Енес Ибрахимагић објавио је тада на друштвеним мрежама видео-снимак Вучића приликом посети Сребреници и том приликом га назвао злочинцем. „Лицемерима и злочинцима у Сребреници нема места. Не долазите.“ Буквално је тако написао за Вучића! Исто тако забрињава што јавно истиче симболе и обележја озлоглашене Армије БиХ, под чијом је чизмом страдало и протерано на стотине хиљада Срба – наглашава наш извор и додаје да се Исмаил Машовић, према провереним сазнањима, повезује са одређеним нечасним радњама и деловањима на територији балканских земаља, највише Републике Србије, БиХ и Турске:

  • Коначно, тај Самер Решидат уједно је и политичар и потпредседник странке Демократског фронта и познат је по изјавама које су усмерене против српског народа који живи у Републици Српској – закључује саговорник нашег листа.

Због свега овога контактирали смо са Туристичком инспекцијом, али и Министарством просвете. Министар Младен Шарчевић рекао нам је да није упознат са детаљима ове приче, као ни тиме ко стоји иза ове агенције. Ипак, додао је да ће Просветна инспекција реаговати.

– Прибавићемо све детаље у вези с овим случајем, а Просветна инспекција ће се тиме позабавити. Проследили смо и инспекцији и школским управама да се са овом агенцијом више не сарађује – истакао је Шарчевић.

ЈУТА: Нису никога преварили

Иначе, поменути ‘Рапсоди травел’ члан је Асоцијације туристичких агенција (Јута), али у овој организацији кажу да је на државним органима да провере ове наводе, а да њих само занима да туристички оператер није некога преварио или му остао дужан.

– Ми примамо наше чланице тако што их предложе две агенције које су већ чланови, оне пошаљу дописе, своје податке, о приходима, запосленима и ако нема примедби, оне буду примљене. У суштини, важно нам је да никога нису преварили, све остало треба да провере државни органи – закључује потпредседник Јуте Милан Лаиновић.

Пословање „Рапсодија“

приходи 38.665.000 динара
добитак 152.000 динара
број запослених 23
пословнице Београд, Крагујевац, Ниш
директор Фаиз Бихорац
власник Насер Машовић

Српске школе које су ангажовале „Рапсоди травел“:

  • Војна гимназија Београд
  • Гимназија Зајечар
  • Економско-трговачка школа Зајечар
  • Средња медицинска школа Косовска Митровица
  • Гимназија Косовска Митровица

Е. И.

Leave a Reply