,,Након што су тзв. Косовске безбедносне снаге добиле пет турских дронова ,,барјактара“, али и још додатног оружја и оруђа од појединих земаља чланица НАТО, јасно је да Џихадиста и терориста Аљбин Курти има за циљ да изврши етничко чишћење над преосталим Србима на Косову и Метохији, али и да га Турска користи као инструмент за своје неоосманистичке претензије на Балкану“, изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Он је истакао да је министар одбране Милош Вучевић у праву када каже да је на делу трансформација тзв. Косовских безбедносних снага у тзв. војску Косова.

,,Наше министарство одбране даноноћно ради и захваљујући његовим припадницима ми одавно знамо ко и чиме наоружава тзв. Косово. Сваки Куртијев дрон који прелети административну линију проћи ће као и она два јесенас које је на наредну врховног команданта Војске Србије Александра Вучића наша војска оборила. Исто тако проћи ће и они дронови и остало оружје и оруђе који буду употребљени против Срба на самој територији Косова и Метохије“, напоменуо је Ђурђев.

Председник Српске лиге уверен је у снагу и морал српске војске и њене капацитете да сачува Србе и друге грађане Србије на сваком педљу њене територије.

,,Министар одбране Милош Вучевић показао је да је човек који не прича исхитрено и пуно, али зато реагује муњевито и непоколебљиво када је то потребно. Србија је земља која је сахранила две велике империје и која се одупрла НАТО агресији 1999. године. Свима је јасно да би тзв. косовска војска за наше момке била мање и од мачјег кашља уколико дође до отвореног сукоба“, закључио је Ђурђев.

Оставите Коментар