На лицу места увиђај обавили дежурни заменици јавног тужиоца Одељења за општи криминал и Одељења за малолетнике Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Ученик 7. разреда ОШ „Владислав Рибникар“, Kоста K. (13), који је јутрос хицима из пиштоља усмртио 8 ученика и ученица, као и радника обезбеђења, а шест ученика и ученица, као и наставницу тешко ранио, није кривично одговоран.

Према Закону о малолетним учиниоцима кривичних дела и кривично правној заштити малолетних лица, Kоста K. је кривично неодговоран, јер нема навршених 14 година живота.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду оцу овог дечака В.K. (48) одређено је задржавање до 48 сати због сумње да је извршио кривично дело „тешко дело против опште сигурности“.

Претходно су на лицу места увиђај обавили дежурни заменици јавног тужиоца Одељења за општи криминал и Одељења за малолетнике Вишег јавног тужилаштва у Београду, који су наложили да се у присуству радника Центра за социјални рад од Kосте K. узме изјава и да се обави лекарски преглед, након чега ће Центар одлучити које ће мере из своје надлежности даље предузети.

Такође је наложено да се од K.K узме крв ради токсиколошких анализа, како би се утврдило да ли је у време извршења кривичног дела био под дејством алкохола, наркотика, односно других прихоактивних супстнаци. Испитују се све околности овог случаја, како је дошао до пиштоља, као и мотиви овог гнусног злочина.

Виши јавни тужилац у Београду, Ненад Стефановић, у своје име и у име целог колектива ВЈТ изражава овом приликом најискреније саучешће породицама настадале деце и радника школе.

Оставите Коментар