ТВИТЕР је привремено суспендовао налог који припада руском министарству спољних послова, открили су званичници у Москви.

Према речима портпаролке министарства Марије Захарове, казнена мера је изречена пошто су дипломате навеле руског војног команданта, који је тврдио да би САД могле да стоје иза пандемије ковида-19.

Захарова је на свом Телеграм каналу објавила да је Твитер „блокирао на седам дана званични налог министарства спољних послова на енглеском језику“.

Објаснила је да је оштру реакцију изазвало министарство које је објавило твит са одломцима из говора који је раније одржао начелник руских снага за нуклеарну, биологију и хемијску заштиту, генерал-потпуковник Игор Кирилов.

У том твиту наводе се тврдње да је иза пандемије ковида-19 могла стајати Агенција САД за међународни развој. Захарова је тврдила да је веома сумњиво да је Твитер имао средства да правилно провери те тврдње и да је био у позицији да „доведе у питање закључке министарства одбране засноване на документима и свежим подацима“. Одбацила је суспензију као „још један незгодан покушај да зачепе уста“.

Оставите Коментар