Министар спољних послова Србије Ивица Дачић затражио је да се прекине седница Скупштине Србије на којој чланови Владе одговарају на питања посланика, јер му је током обраћања лидер ЛДП Чедомир Јовановић добацивао, што је прерасло у жестоку расправу између њих двојице и након званичног обраћања Дачића за говорницом.

„Ако неко заиста није толико моћан да изврши притисак на Приштину, не знам о каквим светским силама се ради. Већ сам рекао да су те силе породиле политичког монструма у Приштини“, рекао је Дацић одговарајући на питање самосталног посланика Владимира Ђурића у вези са ситуацијом на КиМ.

На то је из посланичке клупе реаговао Јовановић, али се у преносу није могло чути шта лидер ЛДП говори.

Дачић му је одговорио „Господине Јовановићу, нису монструми они који су изашли из шуме, који су на слободи, јер су побили све сведоке? Нису монструми они који су лично силовали и убијали Србе на КиМ? О чему ви причате, и немојте да подижете глас на мене“, рекао је Дачић Јовановићу. Ко сте ви да подижете глас, не знам да ли је вас неко обавестио, па ви сте у парламенту само зато што још нису били избори, наставио је Дачић.

Лидер СПС је рекао да не разуме Јовановића и упитао да ли је он представник Приштине или нашег народа, те додао да се за разлику од председника ЛДП-а који се, како каже, сакрио иза других странака на изборима, јер није смео самостално да наступи, он није сакрио.

„Је л вас се неко овде плаши? Ко вас уопште овлашћује да говорите?“, питао је Дачић и додао да не разуме агресивност лидера ЛДП-а.

Он је замолио да се прекине седница, јер како је објаснио, неће да слуша добацивања већ је, каже, дошао да одговара на питања посланика.

Дачић је рекао Јовановићу да је од њега очекивао да каже „браво“ јер је десет земаља повукло признање Косова, али му то, каже, очигледно не иде на рачун, те му поручио да не прети и да га се не плаши.

Расправа између лидера СПС и ЛДП настављена је и пошто је Дачић завршио обраћање. Наиме, када су се микрофони искључили, тек је настала жестока расправа, током које је Дачић грмео на Јовановића!

„Шта је, бре, Чедо, с тобом, у чему је твој проблем? Ниси продао фабрику, је л то? У чему је проблем? Одакле ти право да ти добацујеш док ја говорим?! Свашта ћу да ти кажем! Шта хоћеш?! Шта хоћеш, докле глумиш неку уцвељену, изађи на изборе, брате, па се кандидуј! Шта је бре ту причаш глупости! Шта ти мислиш, да се тебе неко плаши? Па који си ти фактор да те се плаши неко?! Твоје време је прошло! Чиме сам ја то заслужио, срам те бре било! Молио си ме да ти дам обезбеђење кад сам био министар унутрашњих послова! Како те није срамота?!“, наставио је да виче лидер СПС…