Француски виролог и добитник Нобелове награде, Лик Монтањије изјавио је како верује да вирус корона није настао природним путем, већ је направљен у лабараторији.

Лик Монтањије, научник и добитник Нобелове награде из медицине, изнео је забрињавајући закључак до којег је дошао проучавајућивирус корона.

Монтањије човек који је открио вирус ХИВ-а, наводи како сумња у настанак ЦОВИД-19 вируса.

– Дошли смо до закључка да је на овом вирусу рађено, манипулисано. Види се да је овај модел вируса класичан. Суштински је то модел који се виђа на слепим мишевима. Међутим види се да је неко додао секвенце ХИВ вируса на њега – рекао је Монтањије.

Он је додао да не зна ко би то могао да уради, али да је сигуран да ЦОВИД-19 не би могао да настане природним путем.

– Није природан. Ово је професионално одрађен посао од стране микробиолога. И то врло детаљно. Јако прецизно када погледате секвенцу -рекао је виролог.

Не зна се разлог

Он је казао да не жели никог да оптужи за то и да постоји могућност да су креатори ЦОВИД-19 покушали да пронађу вакцину за сиду.

– Не знам који је повод прављења овог вируса. Ја говорим о чињеницама и то је моја обавеза. Не могу никога да оптужим, а не могу ни да наговестим ко или шта стоји иза свега тога- објаснио је научник, а потом додао,

– Постоји могућност да је неко покушао да пронађе вакцину за сиду. Узели су малу секвенцу ХИВ-а и уметнули је у стандардни вирус

Лик Монтањије је 2008. године добио Нобелову награду за физиологију и медицину. Најпознатији је по томе што је 1983. године изоловао ХИВ вирус.

Оставите Коментар