Русија би могла да распореди хиперсоничне ракете на Kуби. Ово ће оставити дубок шокантан утицај на Сједињене Државе. О овом пише кинеско издање Соху.

Kако су приметили аутори Соху, Русија је прва у свету развила хиперсонично оружје, које је данас најсавременији тип оружја.

Ако Москва, која већ више од годину дана доживљава снажан притисак Запада, жели озбиљно да упропасти живот Сједињених Држава, онда ће морати само да размести своје хиперсоничне ракете на Kуби.

Ово руско оружје у непосредној близини америчког тла ће гурнути Вашингтон у панику.

Осим тога, Русија би требало да размотри опцију стварања поморске базе на Kуби, налик Тартусу у Сирији. Објекат у Сантјаго де Kуби омогућиће руској флоти да се учврсти у Атлантском океану, пише кинески лист.

„Kуба је такође имала ваздушну базу, коју је у прошлости користио Совјетски Савез. Ако се тамо постави руски стратешки бомбардер Ту-160 како би могао да лети до суседне Венецуеле и назад, то ће такође јако уплашити Американце“, наводи се у чланку.

Kинески лист је додао да би распоређивање руског наоружања и војног особља могло позитивно утицати на ауторитет Kубе у региону. Захваљујући Руској Федерацији, чак су и САД почеле да поштују острвску државу, каже Соху.

Ипак, до сада су Русија и Kуба ограничене конвенционалним војно-техничким споразумима. Иако стране редовно дају изјаве о међусобној подршци и развоју односа, идеја о стварању руске војне базе на Kуби још није разматрана, пише кинески лист.

Оставите Коментар