Данас је полагањем венаца у парку хероја Врело у Белој Паланци обележен Дан ослобођења у Првом и Другом светском рату. Обележавању ових значајних историјских датума Беле Паланке, Пиротског округа и Србије у организацији Општинског одбора СУБНОР Беле Паланке а под покровитељством Општине Бела Паланка, венце су положили представници СУБНОР-а Беле Паланке, Пирота и Окружног одбора, представници Општине Бела Паланка, удружења потомака ратника као и представници Српске Деснице.
Окупљенима се прво обратио председник Општинског одбора СУБНОР Беле Паланке, Синиша Живковић, који се захвалио присутним грађанима и гостима што су и данас по овом кишном времену дошли да одају почаст погинулим борцима и тако заједнички обележе ове значајне датуме Општине Бела Паланка.
Присутнима се обратио и Милан Петровић, потпредседник Српске Деснице, који је поздравио присутне грађане и домаћине нагласивши да их киша није данас спречила да одају признање борцима за ослобођење Беле Паланке јер је вода извор живота а да живот без слободе нема сврху, због тога се са овог места захваљујемо нашим прецима на данашњој слободи.

Leave a Reply