Русија је у оквиру провере снага за реговање Савезне државе Русије и Белорусије пребацила у Белорусију противавионске ракетне системе „Панцир С“, саопштило је руско Министарство одбране.

„Још један железнички ешалон допремио је на станицу истовара противавионску ракетну дивизију ‘Панцир С’ Источног војног округа“, наводи се у саопштењу.

Како се види на снимку који је објавила руска војска, дивизија укључује 12 борбених возила, а свака од њих може да носи 12 противваздушних ракета у транспортно-лансирним контејнерима.

Руски војници ће марширати до подручја дислокације, заузеће положаје и ступити на борбено дежурство у оквиру Јединственог регионалног система ПВО Белорусије и Русије.

Провера снага за реаговање Савезне државе одвијаће се у две етапе. У првој етапи, до 9. фебруара, у најкраћем року биће прераспоређене и створене групе трупа на територији Белорусије, организовање заштите и одбране важних државних и војних објеката, заштита државне границе у ваздушном простору и провереа готовости дежуних снага ПВО.

У другој етапи – од 10. до 20. фебруара – биће одржане заједничке вежбе „Савезничка одлучност 2022“ у оквиру којих ће се радити на сузбијању и одбијању спољне агресије, као и супротстављању тероризму и заштити интереса Савезне државе. У оквиру вежби ће се на полигонима у Белорусији вежбати гађање, а у појединим пограничним деловима тактичке вежбе.

Оставите Коментар