Од јутрос је у Београду, у хотелу ,,Метропол“ у току конференција ,,Срби и Албанци – којим путем даље“. На тој конференцији разне НВО и квазианалитичари се тобоже залажу за компромис и помирење, а Албанци истовремено показују да је за њих једино решење застрашивање Срба, асимилација и прогони Срба са њихових вековних огњишта.

Док се Београд на оваквим конференцијама свим силама труди да постигне помирење, алудирајући на то да су Срби негативци, на Косову и Метохији опет имамо хапшење од стране РОСУ 5 недужних Срба у Гњилану, због тобоже непоштовања Устава лажне државе Косово. Господо, Косово и Метохија су саставни део Републике Србије и за њих је једини Устав Устав Републике Србије.

Душа ме боли док гледам српску мајку како плаче за својима док им РОСУ ставља дуге цеви у уста и одводи их недужне на очи јадне старице.

Пре мало више од месец дана, када је у другосрбијанском ,,кругу двојке“ одржан фестивал ,,Мирдита, добар дан“ (који промовише тзв. косовску независност и приказује српску полицију као силоватеље и убице), нама је та иста српска полиција, у чију смо одбрану ми стали, јаким кордонима са свих страна забранила да приђемо ,,Центру за културну (де)контаминацију“ и спречимо ову бруку. И тада, док се независност тзв. Косова промовисала у Београду, док су разне Наташе, Соње, Аните, ЛДП-овци, припадници ЛГБТП и разних антисрпских НВО, дошли да се сладе и приказују Србе као дивљаке, кољаче, силоватеље, на Косову и Метохији смо данима имали низ различитих напада на српске цивиле, од сипања сузавца српској беби у очи, до стављања на нишан терористичке пушке српског свештеника, његове жене и деце. И тада су антисрпски медији Заветнике приказивали као ,,екстремисте“.

Ја постављам питање ко је овде луд? Ко је овде терориста и окупатор? Ко силује чију децу на очи мајке, у српској цркви? Ко руши и пали српске светиње? Чија је и за шта је служила ,,жута кућа“?

Са ким и у чије име ви заговарате помирење? Ви који од шиптарских терориста примате награде за напоре у постизању тзв. независности Косова, у смислу вршења антисрпске, а прошиптарске пропаганде у Србији?

На фотографији коју држим видимо Наташу Кандић којој кољач и терориста Харадинај уручује ,,Златну мапу Косова“ за залагање на пољу заштите права и слобода шиптарских терориста и фалсификовање података о броју српских и шиптарских жртава.

Не смемо да заобиђемо ни Соњу Лихт, која је изјавила да је ,,тешко чак и замислити Космет као део Републике Србије“.

Хаврилов Марија – Члан извршног одбора и одбора за међународне односе Заветника

НАЦИОНАЛИСТ.РС