Шеф тима за праћења корона вируса на територији града Чачка, др Михаило Луковић изјавио је да се без преке потребе више неће радити тестирања на корона вирус, а да ће људи са симптомима бити упућени на кућно лечење и изолацију.

– Имамо присуство вируса у Чачку, стање се свакодневно прати и прилагођавмо се. Епидемија јесте у узлазној путањи и још увек није достигла свој максимум. Оно што је охрабрујуће јесте да сви случајеви који су до сада изоловани имају благу клиничку слику и доброг су општег стања. Прати се и стање детета које има симптоме корона вируса – рекао је др Луковић.

Он је истакао да је у изолацији тренутно преко 300 особа у Чачку, укључујући и кинексе раднике. Луковић је демантовао спекулације да су докторке ЗЗЈЗ тешко болесне и апеловао на медије да не објављују сензационалистичке, а непроверене информације.

У Чачку, као и у целој држави, од синоћ је на снази ванредна ситуација. Затворене су предшколске установе, основне и средње школе, факултети.

– Одмах након што је председник прогласио ванредну ситуацију спровели смо наредбе на локалном нивоу. Поред тога што не раде вртићи и школе, градски саобраћај се одвија по викенд режиму. Инспекције врше посебне контроле угоститељских објеката, Црвени крст достављаће храну и лекове старим лицима којима је то потребно – изјавио је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Начелница Школске управе Моравичког округа, Слађана Парезановић, истакла је да ће директори свих школа у току дана добити електронска упутства о томе на који начин ће се спроводити електронска настава.

Оставите Коментар