Здравко Kривокапић и Мило Ђукановић се одавно „не миришу“ , а сукоб је ескалирао ових дана

Премијер Црне Горе Здравко Kривокапић запретио је председнику Црне Горе и његовом ДПС-у да ће „докази о њиховом тридесетогодишњем раду“ бити „достављени и до детаља испитани пред реформисаним и слободним институцијама“, те да се „неће моћи сакрити ниједним саопштењем“.

Kривокапић је тако реаговао после саопштења ДПС у ком та странка позива премијера да уколико поседује неке доказе о умешаности било кога из ДПС у геноцид у Сребреници, нека их моментално проследи релевантним међународним и институцијама у Босни и Херцеговини. Из ДПС су навели да Kривокапић „износи неистине, што већ дуго ради маниром мамурног кафанског госта, који као да сам за себе понавља нешто што се коси са чињеницама и здравом памећу“.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

ДПС је на тај начин одговорио на Kривокапићеве наводе да „Мило Ђукановић и његови бивши коалициони партнери покретањем тог питања у парламенту стварају националне поделе и покушавају да са себе сперу одговорност која није процесуирана“ , те поручио ДПС-у да „свог шефа питају где је био и шта је радио 90-тих, а не његову владу“.

  • Својим непотписаним саопштењем, како и приличи ДПС-у, вечитим кукавицама личне политике коју чак и они одбацују, у бледом покушају одбране онога што је неодбрањиво, политике коју је свет видео и коју на овим просторима памте сви, ДПС узалуд покушава да спере своју ратну прошлост интригарењем по биографијама људи који Црној Гори не дугују ништа, а којима ДПС дугује све – наводи се у реаговању премијера Здравка Kривокапића.

Kако истиче, Скупштина Црне Горе већ је 2009. усвојила Декларацију о прихватању резолуције Европског парламента у којој се осуђује масовни злочин у Сребреници почињен 1995. године.

  • Једино што је постало очигледно је да савест ДПС-а, и господина који се крије иза непотписаног саопштења своје партије, није мирна, као што је очигледно и да исти ни сами не верују у садржај тога текста, па хоће да им актуелна власт умири савест и спасава политичку част. Са нама, господо, нема преговора и нема трговине ни са једном једином жртвом, насталом управо вашом политиком 90-тих. Ни част ни савест нико вам не може спасити, јер ви нисте спасавали народе СФРЈ, него сте их или предводили у погибије, или њихове погибије помагали горивом, оружјем и депортацијом – , наводи се у реаговању Kривокапића.
    Што се тиче навода да глорификује Александра Вучића и његове подвиге према Сребреници, одговорио је да поклоњење жртвама није глорификација.
  • Ви би, господо из ДПС-а, требало да се извините породицама жртава, јер сте опет и опет показали да вам је политичко важније од државничког држања, да вам је популизам пречи од мирног почивања сребреничких жртава и мира који њихове породице налазе борећи се да наставе живот без највољенијих. Потписали се или не, свако ваше саопштење, господо из ДПС-а, рукопис је и рукодело вашег шефа, па му још овим одговарам: Докази о тридесетогодишњем раду носе прво његово име, па онда редом јасна имена и презимена. Сви ти докази биће достављени и до детаља испитани пред реформисаним и слободним институцијама од којих се нећете моћи сакрити ниједним саопштењем. Остале квалификације стављам вама на Образ, вама приличе, не мени, нити икоме из нове власти – наглашава Kривокапић.

Оставите Коментар