Последњих месеци у Црној Гори је у порасту проституција, а то ширење није спречила ни епидемија новог корона вируса.

Вирус Kовид-19 само је утицао на време када се нуде услуге, пише подгорички портал Вијести позивајући се на званичне податке.

Kако се наводи, због све већег сиромаштва и губитка радних места због епидемије, све је више оних који нуде сексуалне услуге, а све је више случајева када жена на наговор супруга почиње да се бави проституцијом.

Kако преноси портал, услуге проституције су се више нудиле током дана, како би се избегле мере забране кретања које су важиле од проглашења епидемије.

Директорка невладине организације „Сигурна женска кућа“ Љиљана Раичевић каже да је према њеним сазнањима проституција процветала последњих месеци како се повећава сиромаштво и да су у питању „малолетнице, избеглички кампови“, али и да је полиција знала за неке догађаје и да није реаговала.

Kако је рекла, све је више случајева да је жена приморана да се бави тим послом, а као пример навела је жену из Никшића, мајку цетворо деце, коју је муж алкохоличар приморавао да се бави проституцијом, понекад и за пет евра.

--

Leave a Reply