Прославељени шпански кошаркаш црногорског порекла Никола Миротић стао је у одбрану Српске православне цркве у Црној Гори, која ових дана пролази кроз тешке тренутке.

Он је на свом Инстаграм профилу поделио фотографију владика и свештенства после литије испред Храма Христовог Васкрсења, уз јасну поруку на транспаренту: У имену Божијем је суд и правда.

Тиме се цитирао Свети Петар Цетињски, а подсећања ради, Миротић је током летње паузе са супругом дошао у Црну Гору и посетио родну Подгорицу, затим и Саборни храм Христовог Васкрсења.

Том приликом га је дочекао старешина Саборног храма протојереј-ставрофор Драган Митровић.Миротић је потписао и петицију против Закона о слободи вероисповести.

Митрополит црногорско приморски Амфилохије је тим поводом поново позвао посланике да не подрже владин предлог закона о вероисповести и поручио да се „преварио онај ко је мислио да је јачи од Бога“.

Уједно, Синод Српске православне цркве упутио је подршку архијерејима, свештенству, монаштву и верном народу четири епархије у Црној Гори да наставе одбрану својих верских права у тој држави, а посланике су позвали да не гласају за предложени закон о слободи вероисповести.

Оставите Коментар