Упркос захтевима председника ЛСВ Ненада Чанка и претњи и притисака организаторима од стране одређених левичарских кругова, у Новом Саду је одржана трибина „Истина о Сребреници“ на којој је говорио шеф обезбеђења Ратка Младића, Бранислав Пухало, док је модератор био новинар Томо Ловрековић.

Пухало је још једном, као сведок и директни учесник, изнео низ аргумената који побијају теорију да је у Сребреници почињен геноцид над хиљадама невиних Муслимана, истичући да је таква слика сачињена од стране западних центара моћи, али уз обилату помоћ домаћих издајника. Осим логичких и непобитних доказа који руше ову тезу, Пухало је причао и о оснивању Војске Републике Српске, али је такође и позвао Србе да у данашње доба буду јединствени, односно да се не деле на основу географског порекла.

– Важно је да истину коју сте данас чули преносите комшијама, пријатељима, рођацима… Српска војска је увек била часна, витешка и поштена и не дозволите да лажи кваре ту слику – рекао је између осталог Пухало.

Пухала су окупљени често прекидали аплаузима, узвицима подршке, а у једном моменту су и сви присутни здушно скандирали Ратку Младићу.

Иначе, сама трибина почела је занимљивим перформансом, када је модератор Томо Ловрековић изразио разочарење што Ненад Чанак није присутан, а онда му симболично резервисао место ако „закасни“, остављајући касицу-прасицу за један сто.

– Ако најпознатија мангулица у овим крајевима ипак не дође, могао је макар братанице послати, има овде младих момака – закључио је Ловрековић.

Advertisements
--