Поштарa Николу Прокопљевића, кога најчешће зову Прока, одликује изузетна професионалност, љубазност и комуникативност. Сваког дана уручи више стотина пошиљака, а на свом рејону, који обухвата централне улице на београдској општини Стари Град, он није само поштар, него и комшија и пријатељ који старијима увек помаже, купује новине, храну, лекове.
Прока ради у пошти у Нушићевој улици у Београду, а осим што предано обавља свој обимни редовни посао, учествовао је и у многим акцијама покренутим у Пошти Србије – промовисање услуга, акције „Писмо учитељици” и „Пиши Деда Мразу”, а једном је чак и глумио у позоришној представи.
Гостовао је својевремено и код ученика ОШ „Дринка Павловић” и с љубављу им причао о послу који ради, упознајући их кроз креативну радионицу са услугама Поште и о томе како писмо путује од пошиљаоца до примаоца. Водио их је и на свој рејон, како би уручили директору школе писмо које су му написали.
За Николу Прокопљевића и корисници и колеге кажу да је увек међу најбољим радницима, да плени својом благом нарави и умећем да све што ради, уради са љубављу и највећом бригом.
А сам Никола за себе скромно каже да се током 25 година рада увек трудио да да свој максимум. Многим људима којима је доносио пошту није био само поштар, већ и неко с ким су могли да поразговарају. Радо им и припомогне, најчешће старијим особама, ако на пример треба да се оде до продавнице. Такво поверење не стиче се лако, каже он и додаје да је срећан због тога и да ће тако остати све док се буде бавио овим послом. Његов мото је да прави поштар треба да буде првенствено пријатељ и комшија.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар