У Јеревану је скоро 80 људи приведено због учешћа на протесту испред зграде владе. Демонстранти не одустају од захтева да премијер земље Никол Пашињан поднесе оставку.

  • У полицијске станице је данас доведено 77 особа. То је укупан број, али су многи већ пуштени на слободу – рекао је саговорник агенције.

Објављен је видео снимак на којем је приказано како су владини аутомобили пробили кордон демонстраната код зграде владе и фактички налетели на грађане и полицајце. На снимку се види и како је једна девојка притиснута између два аутомобила.

Демонстранти су данас протестовали и испред зграде Државног тужилаштва.

Kако јавља наш извештач, полицијски кордон код владе сада је знатно ослабљен пошто су демонстранти напустили територију зграде владе. Ситуација у центру Јеревана мирна и нема сукоба са снагама безбедности.

Подсетимо, нереди и протести опозиције у Јеревану почели су током ноћи 10. новембра, након што је премијер Јерменије, заједно са председницима Русије и Азербејџана, усвојио трилатералну изјаву о прекиду ватре у Нагорно-Kарабаху и предаји Азербејџану неколико региона.

Оставите Коментар