Јуче је са фиксног броја телефона Борислава Јовановића из Мојковца, упућено више позива на број Централе Демократске Црне Горе, услед којих је Јовановић претио клањем и убијањем од стране људи који за недељу вече планирају окупљање – наводи се на ФБ страници Демократске Црне Горе.

Наиме, ради се о председнику Матице Црногорске у Мојковцу и оцу Владимира Јовановића, колумнисте портала Аналитика – наводе из ове странке.

Демократе: Хало

Борислав Јовановић: Јесу Демократе?

Д: Јесу, изволите.

Б.Ј.: Побићемо вас данас. Је*ем вам мајку. Заклаћемо вас. Слушајте, ништа од вас, идите кућама, боље бјежите. Побићемо вас данас. Да вам је*ем мајку у недјељу у седам ће све у просторије да вам побијемо. (неразумљиво). У недјељу, кад дође сто хиљада људи бјежите кућама побићемо вас. И милиција ће вас и војска организује скуп, бјежите кућама живу главу нећете извући. Боље се пакујете, побићемо вас у недјељу у седам, сто хиљада људи долази испред ваших просторија да вас побије. Бјежите кућама.

Приликом другог снимљеног телефонског позива Борислав Јовановић изражава претње директно Председнику Демократа и лидеру коалиције „Мир је наша нација“, Алекси Бечићу – написали су својој страници.

Д: Демократе, изволите.

Б.Ј.: Је*ем ти мајку. Побићемо вас. Да вам јеем мајку фашисти. (неразумљиво). Неће вас више никад бити у недјељу вече. Побићемо вас у недјељу вече. Је*ем вам мајку, заклаћемо вас у недјељу вече. Сто хиљада људи заклаће вас да знате. Из свих градова Црне Горе долазе. Поклаће вас. Бечића ће да закољу у недјељу вече. Довиђења. Реци му да ћемо га. Је*ем ти мајку, заклаћемо Бечића. Да га закољемо. Сто хиљада људи ће га заклати у недјељу вече. Милиција и војска организују да га закољу.

Из Бечићеве партије су казали да се не плаше оваквих и сличних претњи и да ће господина који је упутио претње и увреде процесуирати и позвати државне органе да реагују.

Додају и да је ово прича коју слушамо 30 година и које је више доста.

“Јасно нам је да нервоза и хистерија у редовима ДПС-а само расту јер ће се убрзо суочити са свим непочинствима која су нанијели Црној Гори и њеним грађанима. Пошто себе идентификјују са симболима, а државу сматрају приватном имовином од које узимају кад и колико хоће, наравно да су се сада дигли да ширењем мржње покушају спасити своје позиције и незаконито стечене милионе”, казали су из Демократа.

Наводе да се држава не брани фашистичким порукама, најавама прогона и претњама клањем политичким неистомишљеницима, и да се томе мора стати на крај.

„Наша је обавеза да сачувамо мир, а да стварамо слогу и заједништво међу грађанима свих вјера и нација. Стога, позивамо све да буду суздржани, да не пријете и да не проливају крв јер то није пут којим треба да иде Црна Гора.

Сви људи у овој држави, без обзира на политичку, вјерску и националну припадност, а који желе добро Црној Гори и генерацијама које долазе, и који нијесу били дио криминалних шема по којима је пустошена наша домовина, наша су браћа и позивамо их да нам, иако су гласали ДПС, помогну да изградимо бољу и другачију Црну Гору. Црну Гору у којој ће бити мјеста за све и у којој ћемо сви живјети срећно“, казали су из Демократа.

Оставите Коментар