Скуп подршке потезима и захтевима Републике Србије у вези са тренутном кризом на Косову и Метохији одржан је синоћ испред амбасаде Србије у Прагу. Косово је српско, поручили су говорници.

Окупљенима су се обратили Вацлав Дворжак, председник Чешког удружења пријатеља косовских Срба, режисер филма „Отето Косово“ и Јарослав Фолдина, посланик у Чешком парламенту и председник међупарламентарне сарадње са Србијом.

Они су истакли да желе да подрже политику Републике Србије, односно њено настојање да преговорима решава тренутну напету ситуацију у јужној српској покрајини.

„Позивамо све учеснике у преговорима и све међународне факторе на поштовање резолуције 1244 Уједињених нација и поштовање одредби Бриселског споразума. Позивамо на мир и мирно решавање спорова на Косову и Метохији“, нагласили су.

Окупљенима су се обратили и Јиржи Кобза, посланик парламента Чешке Републике и члан одбора за иностране послове Милутин Илић, саветник у посланичкој канцеларији парламента.

Подршку Србији у мирном решавању тренутне кризе и поштовање резолуције 1244 дао је и Јан Каван, бивши министар иностраних послова Чешке и некадашњи генерални секретар скупштине Уједињених нација.

Оставите Коментар