Акција Ембарга: Укинути Државног ревизора – све док у правосуђу седе делиоци неправде!?!

Зашто да не? Србија би требала да се дебело замисли куда води њен прозападни, модернистички и толико од истих критиковани правосудни систем!

Јер, ако се сви најбитнији предмети у овој неприкосновеној грани власти, развлаче као гладна година, трају до бесконачности у којој се губи сваки смисао и осећај за право и правду – онда због чега да држава троши паре на званичне контролоре буџета, када од њих на крају нема баш никакве вајде…

Шта да сада, после застаревања поступка против градоначелника Шапца Небојше Зеленовића може да каже Државни ревизор, који је овог човека „уловио за рукама у пекмезу“ за 2015.годину? Шта да каже после најпрофесионалније одрађеног посла, поднете Kривичне пријаве за све силне малверзације у којима је уловљена комплетна шабачка „жута гарнитура“, када је на Апелационом суду у Новом Саду Зеленовић ослобођен? И то због чега? Не зато што су два пута судије Вишег суда у Шапцу погрешиле, што су га осудиле на основу доказа јасних као дан, него зато што је цео поступак отишао у апсолутну застарелост последњег дана прошле године?!?

И ко је за то крив? Да ли ће ико одговарати због тога што се предмет толико времена развлачио, чувао у нечијој судској фијоци или судској архиви, да би наступило апсолутно застаревање! И шта тек рећи на ликовање овог „несретника проневеритеља народних пара“, Зеленовића, победничко појављивање пред новинарима, гракћући како се ето, „ три године против њега водио монтирани процес“? И сви су на то одћутали… Они који су га слушали и они који о томе нису хтели да пишу?!

Зашто ово није тема за српске медије? Зашто се овом темом не бави Европска комисија за медије, већ само понавља научену фразу како у Србији нема довољне слободе медија, нити поштовања права и правде… Хоће ли Тања Фајон обратити пажњу на овај случај, како се лопови по Србији извлаче од санкција и заслужених казни – намерним одуговлачењем судских процеса, подметањем свега и свачега јавности, све док комплетан случај не буде сасвим правно и људски потпуно обесмишљен!

Боримо се 30 година против корупције у правосуђу, а изгледа да је она све већа и већа, све јача против које нико не може нити хоће да се бори?! А, кад председник Србије каже коју реч против, скаче онда дежурна нарикача, гитариста, блогер и судија др Миодраг Мајић и њему слични…

Зар никоме не боде очи чињеница да је на суду ослобођен човек који је „покрао“ народне паре, паре обичних грађана из њихове заједничке (градске) касе? Зашто нико не жели да бар покуша да нађе кривце због чега у Србији сви најбитнији ( и најплатежнији) случајеви или застаревају или се обустављају због недостатка доказа?

Шта је заједничко за све њих: Да се процеси воде у недоглед, током којих сведоци одустају, а понекад и нестају… Углавном, процеси се обустављају, а кривци из судница излазе као победници, док образи судијама чан ни не поцрвене од стида… Неки после таквих судских не(правди), одлазе у странке код својих финансијских ментора, неки у „ђавоље адвокате“, а неки богами остају у правосуђу као спавачи, док их не ангажују у неком новом случају…

И после нека неко каже, да више не важи она народна „пара врти где бургија неће“!?

П.Ј.

Leave a Reply