У суботу, на тргу ,,Палата“ у Санкт Петербургу, полиција је привела око 30 геј активиста, преноси про-геј канал ,,Киша“.

Како се наводи у извештају, акција геј активиста није била одобрена од стране градских власти. Међу ухапшенима су и Јуриј Гавриков и Алексеј Назаров. Назаров се на тргу појавио са заставом дугиних боја, након чега је ухапшен.

Како геј активистима није била одобрена акција, они су на тргу ,,Палата“ приредили низ појединачних акција. ,,Наши захтеви су једноставни. Ми желимо љубав. Ми желимо законе, који ће штитити наша права и према којима ћемо бити равноправни са осталим грађанима. Ми нисмо грађани другог реда“ – рекао је Назаров.

Према његовим речима, полиција их је упозорила да је догађај незаконит. Међутим, активисти нису желели да се разиђу, него су одржали више појединачних преформанса, јер за њих није потребно одобрење власти. Тада су почела хапшења.

Истовремено, у Украјини влада потпуно другачији став према геј пропаганди. 17. јуна у Кијеву је одржана геј парада под слоганом ,,Слободна земља – буди оно што јеси!“, коју су одобриле проевропске украјинске власти.

Подсећамо, у новим украјинским уџбеницима одобрена је геј пропаганда, па се тако у школским књигама хомосексуалност назива ,,новим обликом породичног живота“.

10. јуна је Министарство образовања и науке Украјине предложило да се из школских уџбеника избаци појам ,,родитељи“, а у априлу ове године су издали уџбеник о сексу за предшколске установе!

Подсећамо, у Руској Федерацији су забрањене следеће екстремистичке и терористичке организације: ,,Јеховини сведоци“, ,,Национал-бољшевичка партија“, ,,Десни сектор“, ,,Украјинска побуњеничка армија“, ,,Исламска држава“ (ИСИС, ИД, ДАЕШ), ,,Џабхат ан-Нусра“, ,,Џабхат Фатах аш-Шам“, ,,Ал Каида“, ,,УНА-УНСО“ (Украјинска народна самоодбрана), ,,Талибан“, ,,Меџлис кримско-татарског народа“, ,,Мизантропски покрет“, ,,Братство“, ,,Трозубац Степана Бандере“, ,,Организација украјинских националиста“.

Извор: govorisrbija.rs

--