Питање о поглављима које Србија отвара ЕУ, а Загреб ни не покушава да то блокира умало није завршило физичким обрачуном у Сабору између посланика опозиционог Моста, Николе Грмоје и премијера Андреја Пленковића.

Грмоја је порталу Index испричао да је током седнице парламента питао премијера о томе да Србија отвара поглавља а да је Хрватска не блокира, као и да министарка Марија Пејчиновић Бурић ради у корист Србије ако не сазива Комисију која мора да размотри шта Србија ради по питању несталих и других питања, на шта је, како каже, Пленковић реаговао агресивно.

„Премијер је врло агресивно реаговао и добацио из своје клупе да сам јадан. Ја сам тражио заштиту председника сабора. Гордан Јандроковић је у том тренутку прекинуо седницу. ХДЗ-овци су нам добацивали. Добацили су Инес Стрењи шта је она учинила за Хрватску. Ја сам рекао да је она била на ратишту за разлику од њега и анемичног (Пленковић). Он је кренуо према мени врло агресивно. Ја сам само стајао јер нисам никад Пленковића видео у том издању.“, рекао је Грмоја.

Према његовим речима, Пленковића, који је кренуо према њему са јасном намером да се физички обрачуна, засутавили су други посланици.

„Нисам прозивао никога на темељу националности него сам само рекао да премијер не штити хрватске интересе“, рекао је за Грмоја.

Независни посланик Бојан Главашевић објаснио је како је изгледао инцидент који се догодио током расправе о годишњим извештајима са састанка Европског савета.

„Пленковић је ескалирао целу ствар. Грмоја је пребацио да нису блокирали Србију. Рекао је да су Пленковић и Пејчиновић Бурић издајице и да раде за српске интересе. Назвао га је анемичним. Пленковић је кренуо према Грмоји. Миро Буљ их је раздвајао“, испричао је за Index Главашевић.