Реконструкција базена на отвореном Спортског центра Бањица је завршена и они ће бити отворени од сутра, а заменик градоначелника Горан Весић најавио је да ће следеће године Град Београд уложити средства у изградњу пет базена на отвореном.

Поводом отварања, улаз ће сутра и прекосутра бити бесплатан.

Весић је подсетио на вишегодишњи судски спор око базена између ватерполо клуба Партизан и општине Вождовац, која је тај спор добила и рекао да му је драго што су пронашли заједничко решење у интересу грађана.

  • Пронађено је решење којим су сви задовољни, базене на Бањици ће користити сви грађани, али они остају дом ватерполиста Партизана – рекао је Весић приликом обиласка базена на Бањици.

Најавио је да ће следеће године Град реконтруисати базене на затвореном на Бањици, као и да ће издвојити средства за изградњу пет базена на отвореном.

  • То ће бити први пут после 50 година да Београд добије нове базене, неке од локација су Борча, Јужни Булевар, Земун. Клима се мења и потреба за базенима је велика – навео је он и додао да ће због све чешћих случајева утапања деце разговарати са Министарством просвете о томе да се часови пливања уведу у основним школама.

Председница општине Вождовац Ивана Томић рекла је да је реконструкција базена трајала три недеље и да ће од сутра почети са радом, од 10 до 19 сати, као и да је ће цене карата бити ниже у односу на друге базене у Београду.

  • Посебно ме радује што ће грађани Вождовца моћи да користе своје базене после 30 година, колико нису били у власништву општине – рекла је Томић.

Председник Ватерполо клиуба Партизан Јован Лазеревић захвалио је Весићу, министру Вањи Удовичићу који су помогли да се реши спор између ВК Партизан и општине Вождовац и да се омогући да базени буду у служби грађана али и да ветерполо клуб настави с радом.

  • Драго ми је да ће се базени користити на прави начин, ми смо познати по томе што имамо школу ватерпола, која ће наставити да функционоише још боље, откад смо преузели клуб, број деце је порастао са 70 на 200 – рекао је Лазаревић.

Оставите Коментар