Јединице Војске Србије и полиције ће у завршној фази здружене тактичке вежбе бојевим гађањем показати сву своју моћ

Стабилност и мир циљ су којем Србија тежи, као и то да буде гарант стабилности на целокупној својој територији и у читвом региону, рекао је данас министар одбране Небојша Стефановић и нагласио да ће та спремност Србије моћи ће да се види и у суботу током Здружене тактичке вежбе „Одговор 2021“.

Јединице Војске Србије и полиције ће у завршној фази здружене тактичке вежбе бојевим гађањем показати сву своју моћ, рекао је Стефановић и додао да та сложена вежба долази у веома сложеном тренутку.

Стефановић је навео да ће 1.500 припадника Војске Србије и МУП-а на полигонима „Пасуљанске ливаде“ и „Орешац“ приказати део способности, увежбаности, ватрене моћи и садејства приликом решавања кризних ситуација.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

  • Вежба је веома сложена, баш зато је сложена да би одговрила на све сложене изазове – рекао је Стефановић и нагласио да ће се на њој први пут гађати беспилотним летелицама.

Показаћемо колико је Србија успела да напредује и колико је моћна, рекао је министар и додао да ће се видети и садејство полиције и војске.

  • Годинама се спремамо да наши грађни никада не осете терет или претњу – рекао је Стефановић и оценио да је безбедносна ситауција у региону веома сложена, а да на Kосову и Метохији постоје посебно забрињавајућа деловања – попут најаве формирања војне базе којој се Србија оштро противи.
  • Kада најаве формирање некакве базе на северу наше јужне покрајине то мора да забрине Србе јер то није наивна ствар, не раде они то да би градили дугрочни мир, ми то радимо јер је то нас интерес Србије – рекао је он.

Министар је нагласио да се Србија оштро противи и бази као што се оштро противи и формирању „тзв војске тзв Kосова“ и додао да то неслагање увек помиње и међународним партенрима и онима који то нису.

  • Данас можемо подигнуте главе да кажемо оно што мислимо због свега што је радио и урадио председник Александар Вучић. Ми никога не морамо да молимо, не морамо да погнемо главу. Можемо да каземо није у складу са прописима, са Резолуцијом 12 44 да немају право на то – рекао је министар.
  • Желимо да наша држава буде гарант стаблност ако још економски јачамо то доноси бољи живот грађанима – рекао је Стефановић.

Оставите Коментар