Дан српског јединства, слободе и анционалне заставе је празник који се 15. септембра обележава у Србији и Републици Српској. Заједница ветерана Србије (ЗАВЕТ) данас је, у сарадњи са Савезом РВИ, ППБ Војводине, Удружењем ветерана 63. падобранске бригаде и Удружењем 65. Заштитни моторизовани пук из Републике Српске раширила тробојку дугу 100 метара, на мосту преко Саве на Рачи, у знак подршке политици Републике Србије и Републике Српске.

На данашњи дан пробијен је Солунски фронт,а ми смо се окупили данас како бисмо оснажили јединство српског народа из Републике Србије и Републике Српске, ширењем наше заставе која је симбол једног народа.
Поносно смо, заједничким снагама, ширењем заставе указали поштовање и част свим палим борцима, који су своју крв оставили часно бранећи и формирајући Републику Српску.
И у то име, од данас, заједно, овај мост на Рачи, реку Саву, симболично сматрамо стубом и кичмом српства, а не као до сада, обичном границом између две земље.
С обзиром да се ради о значајном датуму, сматрали смо да је, промовисање нашег јединства и пружање подршке нашој земљи у борби за стабилност и напредак, неопходно исказати заједничким снагама, у чему смо данас и успели.

Живела Република Српска!

Живела Србија!

-изјавио је овом приликом Марко Мартиновић, председник Заједнице ветерана Србије.

Оставите Коментар