Према писању режимским медија, Слободан Перовић, члан Иницијативе „Не давимо Београд“ помоћник је министра екологије Горана Тривана, што је потврдило и саопштењем Министарство за заштиту животне средине, а, како наводе, на предлог Алексе Јокића, сиве еминенције СНС, пише портал Direktno.rs.

Како медији које контролише Александар Вучић преносе, Перовић није члан СПС, већ је активан у опозиционој организацији, а како је доспео у министарство код Тривана за сада још није познато.

Поводом ових навода, огласило се и Министарство за заштиту животне средине које је ово и потврдило.

  • Поводом објава и спекулација у појединим медијима у којима се спомиње помоћник министра заштите животне средине Слободан Перовић, Министарство саопштава да је Слободан Перовић именован на то место на предлог Српске напредне странке, уз сагласност Алексе Јокића – стоји у званичном саопштењу.

По свему судећи, ниједно кадрирање у СНС и у Влади Србије не може да прође без председниковог саветника, Алексе Јокића, човека са огромним утицајем унутар Српске напредне странке, који је био део режима Слободана Милошевића.

Алекса Јокић слови за „сиву еминенцију унутар СНС“ и довео је многе бивше чланове СПС у СНС. Био је министар саобраћаја у влади Мирка Марјановића, начелник Косовског округа, а потом директор ЈП ПТТ Србије.

Када је Александар Вучић 2012. именован за првог потпредседника Владе премијера Ивице Дачића, Јокић је постао шеф Вучићевог кабинета, а наредне године је изјавио: „Мог Вучића многи би волели да виде мртвог“!

Leave a Reply