Мајк Спат је као професионални војник и снајпериста који је радио за америчку војску 1998. године отишао на Косово да обучава терористе ОВК у камповима на северу Албаније.

Немачког плаћеника Мајка Спата, који је 1999. године ратовао на Косову за терористички ОВК и снајпером на Кошарима убијао голобраде српске младиће, готово дечаке, стигла је божја казна и данас не може да плати чак ни лекове, који су му неопходни.

Спат је као професионални војник и снајпериста који је радио за америчку војску 1998. године отишао на Косово да обучава терористе ОВК у камповима на северу Албаније.

Када је почела НАТО агресија, дејствовао је на Кошарима, где је тешко рањен: погођен је у главу, ногу и руку и остао је инвалид, због чега је морао да се повуче из службе.

Данас се жали што му ни Шиптари ни Американци нису исплатили ни долар, док у Немачкој има минималну пензију. Како је сам рекао у исповести за немачке медије, нема новца за лекове и неопходне операције, а здравствени проблеми су му толики да може да једе само на сламчицу.

Спат је био припадник 138. бригаде ОВК и до детаља је описао злочине и како је пуцао у Србе, без трунке жаљења. За битку на Кошарима каже да је била као хорор у Вијетнаму.

– Кошаре су биле пакао на земљи. Као у Вијетнаму. Али, на крају је наша победа променила ток рата. НАТО је одрадио сјајан посао – наводи Спат.

За један немачки портал плаћеник до детаља описује битку за Кошаре, када је једва извукао живу главу.

– Док су пројектили ударали, шрапнел лети и удара у моју главу и ногу, кроз руку. Сила ударца ме бацила на дрво. Од српске војске сви су преживели тај напад – каже Спат и наставља – Горња и доња вилица су ми слабе, а мишићи стомака раштркани као гумена трака. Од хране смем само пире да једем, и то на сламчицу.

Професионалну службу Спат је започео у америчкој војсци 1980, а патролирање зоном између Северне и Јужне Кореје му је био први задатак. Затим је био на служби у Хондурасу, а након тога у Панами до 1994.

После четири године паузирања, одлази у Албанију и на Косово.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар