ХРТ је у данашњем Регионалном Дневнику емитовао прилог у којем су бранитељи давали изјаве док је у позадини стајао натпис „Уби Србина“.

Портал Index.hr тим поводом преноси да, ако ништа друго, овај најновији пример доказује да ХРТ остаје доследан у скандалима и да баш никоме одговорном за ту емисију и информативни програм ХТВ-а ништа није било спорно.

Фото: Printscreen
Фото: Printscreen

То је требало да буде лепа прича о позитивној акцији и о Корчуланима који су поводом Дана бранитеља дошли у Вуковар како би помогли социјално угроженим породицама ветерана, али ХРТ је и ту успео да угура говор мржње и паролу о убијању Срба, наводи Index.

И током изјаве једног мештанина Вела Луке, и током изјаве Томислава Јосића, јавности познатог као коловође протеста у Вуковару на којима су се разбијале ћириличне плоче, у позадини је стајао графит „Уби Србина“.

ХРТ или није брига шта пуштају у етар, или им порука о убијању Срба не смета, наводи Index.

Фото: Printscreen
Фото: Printscreen

Index наводи да то, очито, није приметио, или му није сметало, ни ХРТ-ов сниматељ на терену који је чак током Јосићеве изјаве мало померио камеру тако да се још боље види цео натпис, а није, примећује Index, сметало ни било којем уреднику на ХРТ-у.

Могли су ако већ сниматељ није могао да направи кадар без позадине на којој је исписан говор мржње, барем да замагле тај део, констатује портал и додаје „да или их није брига шта пуштају у етар, или им порука о убијању Срба на телевизији коју смо присиљени плаћати не смета“.

--