Руски војник из приватне војне компаније „Вагнер ПМЦ“ наводно је погинуо током битке за Кан Шејкун, јавила је у суботу руска ваздухопловна публикација Авиа.Про.

Према публикацији, руски војник Илија Георгиевич, стар 34 године, наводно је убијен док је учествовао у офанзиви Сиријске арапске војске (САА) у кључном граду Кан Шејкуну.

  • Плаћеник ПМЦ „Вагнер“ Илија Георгиевич, рођен 19.02.1985., родом из Краснодарског. Борио се на Донбасу, умро у Сирији – тврди публикација. Руске оружане снаге активне су у близини линија фронта у провинцији Идлиб од када је сиријска војска започела с операцијом у том подручју.

Раније је шеф Министарства спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров дао службено саопштење у којем је потврдио учешће руских трупа у офанзивној операцији на северозападу Сирије.

  • Не пратимо пажљиво ситуацију, наша војска је на терену у зони деескалације Идлиба – рекао је руски министар спољних послова.

Прошлог четвртка, сиријска војска заузела је град Кан Шејкун, након краће операције против џихадиста. Следећег дана, ослободили су читав северни џеп Хаме, чиме је окончано присуство џихадиста у том подручју.

Оставите Коментар