Данас је у Петерсбургу страдао руски војни извештач Владлен Татарски. Татарски је био новинар и дугогодишњи извештач са фронта из Украјине, где је у својим чланцима писао о злоделима запада који заправо и управља украјинском новонацијом.

Терористички напад се десио у кафићу чији је власник својевремени био Јевгениј Пригожин оснивач Вагнер групе, а где су се окупљале руске патриоте, новинари и интелектуалци, а између осталог чести гости овог места су и Срби.

Према писању руских медија, осумњичена за убиство је Марија Јарун, руска либералка (коју руски либерали у Србији и српски издајници на мрежама већ славе) која се представила као Анастасија и која је Владлену уручила статуу која је и експлодирала.

Како наводе у званичној Вагнер телеграм групи, Јарунова се налази у болници и против ње је покренута истрага.

Занимљиво је и то да је Владлен био и близак пријатељ Дарије Дугинове, која је прошле године погинула у терористичком нападу од стране Украјинаца, што у овом тренутку баца потпуно друго светло на њено убиство али и отвара још важније питање – да ли да очекујемо од руских либерала терористичке нападе на српске новинаре, интелектуалце или просто све оне који подржавају СВО?

На вест о смрти Владлена руски либерали са српским издајницима реаговали су као весели лешинари ликујући и славећи његову смрт. Исте такве реакције биле су и када је страдала Дарија. А каква је њихова кривица? То што су се трудили да бар делић истине допре до људи?

То је изгледа забрањено и тај агресивни руски свет који се сјатио и у Србију, за сада једину земљу која није увела Русији санкције, али и чији грађани масовно и већински подржавају СВО – из искуства знајући да то није битка једног народа, већ битка православних против иноверних, желе да ућуткају и нас.

Имали смо недавно прилику да видимо кречење српских графита у сред Београда од стране руских избеглица, као и покушаје уништавања графита, запад лажне оптужбе на рачун српских националиста али и директно мешање у унутарњу политику Србије заједно са домаћим издајницима – што пракса званичне Русије никада није била.

Судећи по коментарима на мрежама сада већ познатих руских либерала који су добили и српско држављанство и нашли упориште и аутошовинистичким круговима НВО које финансира директно запад, није никаква фантазија да ће ови руски либерали почети да преписују од својих сународника и да изводе терористичке акте по Србији – јер спискове већ имају!

Весна Веизовић / Васељенска

Оставите Коментар