Дипломирана учитељица Рада Вишњић, одлуком ресорне министарке Весне Братић, наредних шест мјесеци биће вршилац дужности директора Основне школе „Југославија” у Бару, објавио је Портал Бар.

Према рјешењу које је објављено на друштвеним мрежама, Вишњић се, као дипломирана учитељица, именује за вршиоца дужности директора ОШ „Југославија“ у Бару, на период од шест мјесеци, почев од 12. јула 2021. године.

Истовремено, према образложењу рјешења, досадашња директорица Биљана Вукмановић, професорица српске књижевности и језика, разријешена је дужности.

Против Вишњић је у јануару 2020. године покренут дисциплински поступак након што је ученицима на часу задала да цртају тробојку.

У јесен прошле године, након што је преко вајбер групе позивала ученике V-2 ођељења на молебан у Храм Светог Јована Владимира у Бару, добила отказ.

“Вишњић је, позивом ђака на молебан, на најбруталнији могући начин поново увела вјерску и политичку индоктринацију у школу, прекшила сваки здраворазумски морални кодекс и, усред епидемије дрско, безобразно и што је најгоре – са намјером, угрозила здравље ђеце позивима на јавни вјерски скуп”, казали су из Министарства, на чијем је челу тада био Дамир Шеховић.

Оставите Коментар