Британски корисници интернета нису занемарили необичну ситуацију која се догодила у водама Северног морског пута.

Читаоци британског информативног портала Телеграф били су изненађени да се, упркос глобалном загревању, арктички регион суочио са временском аномалијом, која је постала неочекивана сметња за неколико теретних бродова.

Раније су новинари Телеграфа објавили чланак у којем су известили да је око двадесетак трговачких бродова који пролазе у водама Северног морског пута блокирано у леду.

Дакле, бродови су се буквално смрзли због наглог захлађења у региону, што је довело до стварања леденог оклопа око бродова.

У овом тренутку, посаде чекају помоћ руске флоте ледоломаца, која може да спасе трговачке бродове из леденог заточеништва.

Бродови заглављени на Арктику изазвали су бурну реакцију Британаца. Читаоци су покушали да сазнају ко је тачно одговоран за овај инцидент, а приметили су и да је време да заговорници теорије глобалног загревања признају своје грешке.

У коментарима испод чланка приметили су да су бродови били у леденом заточеништву због метеоролошке службе, чије се прогнозе нису поклапале са стварним показатељима временских прилика.

Међутим, за ову ситуацију одговорне су и бродарске компаније, које су одбиле услуге руских ледоломаца, надајући се да ће без проблема пловити Северним морским путем.

„Зар брод нема своју метеоролошку опрему на броду? Или би могли само да погледају кроз прозор“, приметио је један читалац.

„Да видимо како климатски аларми преокрећу ову ситуацију“, рекао је други корисник, подсећајући да би заговорници глобалног загревања требало да промене своје мишљење.

Оставите Коментар