Према информацијама Српског Телеграфа из извора блиских власти у Београду, порука немачке канцеларке Шиптарима је да нипошто не укидају таксе, што ће на дужи рок онемогућити наставак дијалога и било какво компромисно решења за питање Косова.

– Београд и косовски Срби у ствари су колатерална штета, с обзиром на то да је основни циљ Ангеле Меркел да умањи амерички утицај у Европи. Она по сваку цену жели да саботира план о подели Косова, иза којег стоје Доналд Трамп и његова администрација, како би Берлин остао, или боље рећи постао, најважнији фактор у региону – објашњава саговорник.

 

Практично, напомиње он, све што ради Рамуш Харадинај договорено је са Меркеловом.

– Није случајно он после недавног састанка с Ангелом Меркел поручио да му она није ни тражила да укине таксе, а да је изостала било каква њена реакција. Док из Берлина с времена на време стижу декларативне поруке да таксе треба укинути, у стварности Немачка подржава Приштину у свим опструкцијама за наставак дијалога – каже извор нашег листа, уз напомену да у овом тренутку бесни рат Немачке и Америке, па наводи и примере: гасовод „Северни ток 2“, Брегзит, трговински рат, спорови око финансирања НАТО, евентуална војна интервенција у Ирану.

1 KОМЕНТАР

  1. А ГДЕ ВАМ ЈЕ ТА ПУТИНОВА ПОРУКА ВУЧИЋУ ИЗ БОМБАСТИЧНОГ НАСЛОВА КОЈИ ЈЕ ЧИСТА ЛАЖ И НАВЛАКУША ДА ЉУДИ ОТРВОРЕ СТРАНИЦУ ЈЕФТИНИ ФАЗОНИ КОЈИ ЋЕ ВАС КОШТАТИ ЧИТАНОСТИ ..ШТО СЕ МЕНЕ ТИЧЕ ВИ СТЕ ЗАВРШИЛИ КАРИЈЕРУ .МАРШ ПИЗДА ВАМ МАТЕРИНА ЛАЖЉИВА !

Leave a Reply