Председник Чешке Милош Земан изјавио је да ће за месец дана пред највишим уставним органима те земље покренути питање повлачења признања Косова.

Земан је присуствовао потписивању билатералних споразума у друштву председника Србије Александра Вучића, а потом су два председника заједно дала изјаве за медије.

На питање када би Чешка или нека друга земља ЕУ могла да повуче признање, Земан је истакао да ће то питање покренути убрзо.

– За месец дана имаћемо саветовање највиших државних ограна Чешке. Поставићу питање да ли би било могуће да то учинимо. Драго ми је да је и министар Метнар изјавио да је признаје Косова грешка. Он ће бити на мојој страни, а видећемо како ће бити на другој страни – рекао је Земан.

Земан је отворено истакао да албанској творевини није место у заједници цивилизованих држава јер је предводе осведочени злочинци.

– Хашки трибунал је објавио вест где је изразио подозрење у вези са ратним злочинима косовских представника. Председник владе тзв. Косова је зато и дао оставку. Држава коју предводе ратни злочинци не би требало да се налази у заједници демократских земаља – рекао је Земан.

Подсетимо, Земан је један од највећих противника независности Косова.

Оставите Коментар