Авион Министарства одбране Руске Федерације долетео је у Латинску Америку.

После руских претњи спремношћу да распореди свој војни контингент, базе, инфраструктуру, па чак и нуклеарно ракетно наоружање у земљама Латинске Америке, јутрос се сазнало да је специјална летелица руског Министарства одбране полетела у правцу Латинске Америке.

Kо тачно може бити у авиону Ил-62М Министарства одбране Руске Федерације није познато, међутим, по свему судећи, можемо говорити о вероватним преговорима са Венецуелом и Kубом о размештању руског наоружања и војне инфраструктуре на територији ових земаља.

Према подацима које је објавио Телеграм канал Хунтер’с Нотес, специјални авион Ил-62М Министарства одбране Руске Федерације, током лета за Латинску Америку, извршио је међуслетање на Међународни аеродром Дамаск, након чега је наставио лет преко Атлантског океана.

Тачна дестинација руске делегације није позната. Првобитно ће авион вероватно обавити лет за Венецуелу, након чега ће кренути и ка Kуби.

За сада нема коментара из руског ресора одбране, али је вредно пажње да се пре неколико дана из Латинске Америке вратио специјални авион руског ФСБ-а. Ово може указивати на припреме за посету делегације руског Министарства одбране Венецуели и Kуби.

Оставите Коментар