КАКО „Новости“ сазнају Војска Србије оборила је дрон изнад касарне у Рашкој. Овим поводом очекује се саопштење Војске Србије.

Према незваничним сазнањима Новости, у питању је комерцијални дрон који је извиђао терен.

Подсетимо, премијерка Србије Ана Брнабић синоћ је на РТС говорила о дроновима који су јуче уочени изнад Рашке. Такође, и нови министар одбране Милош Вучевић говорио је о дроновима који су јуче виђени, а о чему су ексклузивно прве известиле „Новости.“

 Не само јуче, претходна три дана, наша Војска уочава одређене објекте, беспилтоне летелице, који се крећу на линији административног раздвајања, у Копненој зони безбедности, на територији КиМ, чак са повременим улазима на територију централне Србије, односно покушајима да се врши осматрање положаја јединица Војске Србије и одређених војних објеката, односо касарни. Није то само питање уласка у Рашки округ, Војска Србије има сазнања, односно уочила је објекте и у правцу кретања преко Нишавског и Топличког округа – казао је Вучевић.

– Имајући у виду искуства и на украјинском фронту, у контексту спорог административног доношења одлука, председник републике је, као врховни командант, Војсци Србије издао извршну наредбу да сваки такав објекат буде уклоњен – додао је министар и поручио „ми ћемо апсолутно штитити небо које је под контролом Војске Србије, нашим системима, у складу са Резолуцијом 1244 и Кумановским споразумом „. 

Оставите Коментар