Певачица етно и духовне музике, Даница Црногорчевић, испред Храма Христовог васкрсења у Подгорици отпевала је 6. јануара током Бадње вечери црногорску химну „Ој свијетла мајска зоро“.

Међутим, некима се ова верзија песме није допала, због чега је могуће да ће учесници бити кажњени новчаном казном у износу од чак 20.000 евра.

Иначе, Даница је заправо попадија. У браку је са супругом ђаконом Иваном Црногорчевићем и има троје деце, а за медије је изјавила какав је живот попадије из њеног угла. Оно што мало људи зна јесте да јој муж пише текстове за песме.

  • Дан је сличан као и свачији други, исто сваки дан носи нова дешавања и нова искушења. Једино што се разликује јесте то што свесно треба да представљамо цркву у сваком моменту у јавности и неке ствари се не опраштају из угла људи који то посматрају. Велики је благослов бити у цркви и служити Богу и народу на тај начин. Kолико је велика улога свештеника у друштву, толико је значајна и улога његове супруге, попадије – изјавила је она за Ред.

Наиме, мало је познато и то да су супруг ђакон Иван и Даница Црногорчевић створили песму „Весели се, српски роде”, која је постала химна литија у Црној Гори, односно победе српске Спарте.

– Откад смо ступили у брачну заједницу, живимо одвојено. Углавном сами водимо бригу о нашој деци, наравно, баке и деке су увек ту да нам припомогну – истакао је брачни пар за „Објектив“.

Даница је иначе и једна од омиљених певачица тенисера Новака Ђоковића који је често у јавности певао песму „Весели се српски роде“.

  • Дефинитивно ме највише усрећује када видим толики број дечице, почевши од беба па до старијих, да свим срцем с љубављу певају и ту и остале песме тог жанра музике. То је велики успех што данас, када је систем вредности поремећен, имамо и једну другу страну насупрот томе. Морамо се заједно и борити, а томе је доста допринео наш Новак Ђоковић, који је запевао ту песму више пута и који је на тај начин открио својој публици шта воли да слуша. Преко њега је доста странаца чуло ту песму и са одушевљењем су остављали коментаре. Преко те песме су млади више почели да истражују о нашој дубљој култури и створили су реалнију слику о нашем српском народу, који иза себе има веома богату историју. Сада нам само остаје да и даље следимо тај пут са још лепих песама које вас очекују, Боже здравља – казала је Даница једном приликом за „Kурир“.

Подсетимо, Даница је црногорску химну „Ој свијетла мајска зоро“ извела нешто другачијим текстом који говори о заједничкој јуначкој прошлости и братству Србије и Црне Горе.

У измењеном тексту који је Даница певала, није било увредљивих делова који се тичу црногорске нације. Она је између осталог у измењеној верзији отпевала “једина си за слободу ти остала српском роду”.

Међутим, некима се ова верзија песме није допала, због чега је могуће да ће учесници бити кажњени новчаном казном у износу од чак 20.000 евра.

Наиме, наводи се да певачица може бити кажњена новчаном казном од 300 до 2.000 евра, док СПЦ као организатор догађаја може прекршајно одговарати казном од 1.000 до 20.000 евра, преносе црногорски медији.

Оставите Коментар