Бивши гувернер Народне банке Србије и министар финансија Млађан Динкић биће саветник за економска питања у кабинету црногорског председника Мила Ђукановића, каже Небојша Медојевић

Фото: Оливер Бунић
Фото: Оливер Бунић

Бивши гувернер Народне банке Србије и министар финансија Млађан Динкић биће саветник за економска питања у кабинету црногорског председника Мила Ђукановића. Ову информацију је саопштио Небојша Медојевић, један од лидера Демократског фронта, док из кабинета председника Ђукановића нема ни потврде, али ни демантија ове најаве.

– Довођењем Динкића на место саветника, Ђукановић шаље јасну поруку премијеру Душку Марковићу да ће се кључне одлуке у овој области доносити у кабинету председника државе, а не премијера – казао је Медојевић.

Скупштина Црне Горе је управо ових дана усвојила Закон о председнику, којим се шефу државе дају широка овлашћења. Прописано је да за вршење стручних, административних и других послова буде образована служба којом руководи генерални секретар, а којег поставља председник на мандат од пет година.

В. К.

Извор: novosti.rs