У Сврљигу је основан Општински одбор Српске Деснице. Присутни делегати једногласно су изабрали Александра Алексића за председника Општинског одбора Српске Деснице Сврљиг. Заменик председника је Милан Давидовић, а секретар Марко Миладиновић. Одлуком делегата чланови Општинског одбора Српске Деснице Сврљиг постали су Жељко Вукић, Страхиња Алексић, Давид Видановић и Кристијан Стефановић.


Председник Српске Деснице Миша Вацић захвалио се народу Сврљига који је препознао Српску Десницу као покрет који се бори против повратка прозападних издајника и лопова на власт по читавој Србији. „За разлику од Бујановца или Шапца где је Српска Десница грубо нападнута од стране плаћеничких медија због указивања на локалне криминалце и корупцију, Сврљиг је Српској Десници указао поверење јер су општински функционери, одборници и народни посланик Милија Милетић подржали нашу политику.“ Миша Вацић је нагласио да рад Српске Деснице у борби против локалних дахија из пропалог жутог режима неће бити заустављен док постоје храбри људу попут народа Сврљига. „На следећим изборима у Сврљигу и осталим српским општинама, до краја ћемо унишити моћ преостале жуте пљачкашке подморнице када их Српска Десница која нуди ред, рад и дисциплину коначно и легално победи!“ Вацић је нагласио да веома добро зна за лавовску борбу посланика Милетића у Београду као представника Сврљига у парламенту за свој крај и становништво. „То је само један од разлога због којег ће Српска Десница подржати Милију Милетића у будућности, и заједничким деловањем кроз институције власти ваше родољубиве општине радити на остварењу националних и локалних интереса“. Лидер Српске Деснице рекао је да ће се озбиљно залагати за појачано пружање државних субвенција српским домаћинима на селу и власницима малих и средњих предузећа ради подизања општег животног стандарда народа у општини Сврљиг. „Удружени на основама патриотизма, никада више нећемо дозволити повратак бивших досовских пљачкаша који су плански уништавали све национално и родољубиво, користећи претње и насиље као једини „политички“ аргумент наспрам наше одговорне политике српског јединства“ – истакао је на крају говора Миша Вацић.


Председник Општинског одбора Српске Деснице Александар Алексић нагласио је да му је велика част и обавеза што ће бити носилац идеје Српске Деснице у Сврљигу.“Наш циљ је снажна и богата општина којом ће управљати национално оријентисани људи који воле свој крај и општину у којој су рођени и у којој желе да се слободно развијају.“ Алексић је изјавио да очекује велики изборни успех Српске Деснице у општини Сврљиг али и у свим локалним срединама наше земље јер нуди најбољи програм обнове Србије на локалу и шире.
Лидер Уједињене Српске сељачке странке и посланик у српској скупштини Милија Милетић, рекао је да ће локална сарадња са Српском Десницом значајно утицати на овдашњи развој српског сељака и домаћина. „Заједничким напорима моје странке и Српске Деснице од Сврљига можемо направити место за понос читаве Србије и позивам своје земљаке да нас подрже активним учешћем у нашим заједнички активностима на снажењу села и укупног стандарда народа општине Сврљиг. Јако село значи и јаку Србију“ – закључио је народни посланик Милетић.

View this post on Instagram

Одржана је оснивачка скупштина Општинског одбора Српске Деснице у Сврљигу на којој се обратио председник Миша Вацић који је рекао да ће Српска Десница посветити велику пажњу развоју села и равномерном развоју сваког краја Србије. Такође, обратио се и Бранислав Пухало, председник Савета за безбедност, Александар Алексић председник Општинског Одбора Сврљиг и Милија Милетић Председник Уједињене сељачке странке и народни посланик у Скупштини Србије.

A post shared by Српска десница (@srpskadesnica) on


Присутним делегатима и народу затим се обратио Бранислав Пухало, председник Савета за безбедност Српске Деснице. „Брига о ратним ветеранима и бившим учесницима одбрамбених ратова стоји као једна од основних тачака нашег програма!“ Српска десница никада неће заборавити јунаштво српских бораца попут доскорашњих издајника, оних који су наше најбоље официре бесрамно хапсили и изручивали онима који су ратове и започели.“ На челу многих одбора српске Деснице налазе се управо ратни ветерани, а Пухало је позвао борце из Сврљига да се прикључе организацији како би наше ратне циљеве испунили на политички начин подржавајући програм који нуди Српска Десница.

Оставите Коментар