Ко не призна ФС Косово као пуноправног члана УЕФА, суочиће се са последицама, порука је првог човека Европске фудбалске Федерације Александера Чеферина.

Репрезентација тзв. Косова игра своје већ друго такмичење као самостална и пунопаравна чланица УЕФА. Ова селекција ће имати чак прилику да се пласира на ЕП уколико слави на завршном турниру у конкуренцији  Македоније, Белорусије и Грузије (завршни турнир Лиге Д).

Пошто се појавила та могућност, а чак 11 држава ће бити суорганизатори наредног Еура, Чеферин је својом изјавом „циљао“ четири државе домаћина Еура које не признају независност Косова од Србије – Азербејџан, Румунију, Русију и Шпанију.

За њих, али и за остале чија политика није у складу са оном коју УЕФА има према Косову, следе строжије санкције уколико не прихвате Косово као самосталну државу, као и њене тимове и репрезентацију, најавио је први човек УЕФА.

  • Наша политика обавезује све тимове да прихвате да играју против репрезентације Косова и клубова са територије те државе у случају да их жреб споји, како на својој територији, тако и на Косову – поручио је Чеферин, преноси агенција АП.

Подсетимо, Украјина је већ једном кажњена због сличне ствари. Наиме, селекција ове земље је утакмицу са тзв. Косовом играла у пољском Кракову, пошто Украјина као држава не признаје независност Косова од Србије.

Овај проблем неће имати Црне Гора, Енглеска, Бугарска и Чешка, ривали Косова у квалификацијама за предстојећи Еуро, с обзиром на то да су све поменуте државе признале независност Косова.

Оставите Коментар