Руски председник Владимир Путин имац́е водец́у улогу у светском поретку након пандемије вируса корона, изјавио је угледни јапански стручњак за Русију, професор Универзитета Цукуба, политиколог Ицуро Накамура.

Према његовим речима, главни задатак Путина је да удружи Русију, САД и Kину.

  • Путин позива на консолидацију свих земаља света, која је неопходна за коначну победу над вирусом корона. У циљу тога, предложио је састанак лидера пет земаља (сталних чланица Савета безбедности). Главни Путинов циљ је удруживање Русије, Америке и Kине. Председник Путин ц́е повезати Америку и Kину, које су сада супротстављене. У Путиновим рукама је водец́а улога у светском поретку после короне – рекао је експерт, коментаришуц́и Путинов ауторки чланак о Другом светском рату.

Путинов чланак је објављен у америчком часопису 18. јуна. Руски председник је изнео своје погледе на Други светски рат, узроке и схватање рата у савременом свету. Позвао је партнере да очувају истину о историји, засновану на чињеницама, и да говоре о прошлости самокритично и непристрасно.
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов рекао је да је Стејт департмент заинтересован за предлог Москве да се одржи самит „нуклеарне петорке“.

Оставите Коментар