Председник СДА Санџака Сулејман Угљанин честитао је данас Хашиму Тачију и Аљбину Kуртију „независност“ тзв. Kосова, које у саопштењу назива „република Kосово“ и које види као „државу у којој сви грађани имају једнаке шансе за пуну афирмацију и интеграцију у друштво“.

Углајнин у саопштењу још наводи и да „захваљујући напорима слободарског духа својих грађана, (тзв.) Kосово данас представља модерну државу, засновану на владавини права, правној сигурности и једнакости пред законом“.

Скупштина тзв. Kосова једнострано је прогласила независност од Србије 17. фебруара 2008. године, али лажна држава никада није постала чланица УН.

Иако су неке земље признале лажну независност тзв. Kосова, сада многе државе повлаче ту одлуку.

Стефан Немања је за Угљанина „ратни злочинац“

Ово није једини скандал у мрачној биографији овог политичара.

Стефан Немања, оснивач средњовековне српске државе је ратни злочинац и погрешно је по његовом имену називати школе. Он је аутор платформе за злочин по којој су касније деловали Ратко Младић, Радован Kараџић и Дража Михаиловић, тврдио је својевремено Угљанин.

Наиме, он је такође присуствовао откривању табле Аћиф Ефендији, кога су партизани стрељали 1945. због убиства 7.000 Срба, тврди да су Срби починили „геноцид“ над муслиманима и има сепаратистичке изјаве о Рашкој области.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар