Председник Синдиката Одбране војске Црне Горе Здравко Касалица и његова супруга, адвокат Македонка Касалица, ухапшени су у Подгорици због наводне сумње на утају пореза и прање новца.

Адвокат Владан С. Бојић изјавио је да су Здравко и Македонка Касалица неосновано лишени слободе.

Како је навео, тзв. задржавање уследило је после претреса адвокатске канцеларије Македонке Касалице и њиховог саслушања и заплене списа, рачунара и уређаја.

Адвокат Бојић је рекао да им се на терет неосновано ставља утаја пореза и, како је навео, конструисано „прање пара преко суда“.

Он је напоменуо да је Македонка Касалица имала успеха у бројним споровима заступајући разне запослене против „државе“, пренео је портал Ин4с.

„Целим овим подухватом је по мојим неформалним сазнањима руководио путем телефона, а доцније и доласком у чувену Лименку Специјални тужилац Саша Чађеновић“, казао је Бојовић.

Он је додао да је после претреса адвокатске канцеларије Македонки Касалици, иначе тешко нарушеног здравља, позлило, па је пре саслушања интервенисала Хитна помоћ, а након вишечасовног саслушања, одмах по лишењу слободе, полиција је пребацила у Ургентни центар.

Адвокат Бојић наводи да је Здравко Касалица молио да њега ухапсе уместо супруге и да је разлог што га невиног лишавају слободе тај што је Србин и што је „неизмерно привржен прогоњеној СПЦ за коју је спреман да жртвује и свој живот“.

„Након што су му руке везали лисицама, изрекао је: ‘Ноћас сте сахранили патриотизам у мени према оваквој Црној Гори, којој сам часно служио цели свој живот’”, пренео је Бојић.

Бојић истиче да, према његовом мишљењу, у радњама и околностима који су стављени на терет нема ничега што би могло представљати биће ма којег кривичног дела.

„Сматрам да је хапшење колегинице било само провидан параван за хапшење Здравка Касалице. Онај ко је ово пројектовао није мислио ништа добро држави Црној Гори. Јако сам забринут што је овим репресивним чином Црна Гора неповратно одведена на погубну странпутицу, саму литицу општег понора. И да нагласим, све ово што се јуче и до поноћи дешавало, не може се никаквим правом и законима објаснити“, закључио је Бојић.

Оставите Коментар