Чланови екипе КТВ телевизије ухапшени су данас јер су желели да правовремено и објективно известе јавност о расписивању јавног надметања за закуп државног пољопривредног земљишта. Одређено им је задржавање од 48ч, а све под лажном оптужбом да су, када су дошли у општину да траже одговоре од представника локалне самоуправе, били без заштитне опреме, што снимци који су том приликом направљени демантују.

Чланови екипе КТВ телевизије, међу којима је и власник телевизије Данијел Радић, ухапшени су данас након што су покушали да добију одговоре од представника локалне самоуправе о расписаном јавном надметању за закуп државног пољопривредног земљишта о чему су хтели да обавесте јавност и заинтересоване пољопривреднике.

Наиме, редакцији КТВ телевизије обратио се Радослав Падејски, пољопривредник из Перлеза који је рекао да је пре неколико дана на сајту и огласној табли града Зрењанина постављено обавештење о расписивању јавне лицитације државног пољопривредног земљишта што је, како он сматра, противно прописаним мерама у време пандемије.

Након што је екипа КТВ телевизије узела изјаву од Радослава упутила се ка градској кући како би добила изјаву и од друге стране, односно од представника градских власти. Међутим, они нису били расположени за причу и нису хтели да одговоре на питања вероватно из разлога што је Зрењанин једна од 4 општине у којој се годинама касни са расписивањем јавног надметања за закуп пољопривредног земљишта због чега пољопривредници редовно негодују, као и из разлога што у време када је забрањено окупљање позивају на лицитацију стотину пољопривредника из 22 насељена места са територије града.

Да ли је приход од неколико стотина хектара већ запуштеног земљишта вреднији од људских живота?

Из револта због тога што је наша екипа желела да извести јавност о томе како се спроводи лицитација у време ванредног стања када за то није време локална самоуправа пријавила је чланове наше екипе полицији са оптужбом да приликом боравка у градској кући нису носили заштитну опрему то јест заштитне маске и рукавице што није истина и што се види на снимцима који су направљени јутрос у градској кући. Супротно томе, што је наша камера и забележила, ти исти представници градске власти шетају се по градској кући без заштитних рукавица, а махом и без маски. Са том оптужбом чланови екипе КТВ телевизије одведени су у полицију где су најпре саслушани, а потом им је одређено задржавање од 48 часова.

Сада је у току и монтирани процес чији је циљ да се одређено задржавање од 48ч продужи на задржавање од 30 дана. Све ово доказује да је у питању одмазда за правовремено и објективно извештавање јавности које не погодује представницима локалне самоуправе у Зрењанину.

КТВ телевизија је увек била телевизија свих грађана те вас молимо да нас подржите у борби за истину и слободно извештавање, а против безакоња које се спроводи над нама и у чију сврху се користи чак и ванредно стање.

Оставите Коментар