ФБИ је ухапсио Гилејн Максвел, бившу девојку и сарадницу америчког финансијера и осуђиваног педофила Џефрија Епстајна.

Максвелова је ухапшена у Бедфорду, у Њу Хемпширу по оптужници да је заједно са Епстајном сексуално злостављала малолетнице, а очекује се да ће се касније данас појавити на суду.

Још од Епстајновог хапшења прошлог јула, Максвелова се држала подаље од јавности и дуго се није знало где се налази.

Подсетимо, у августу прошле године Епстајн је извршио самоубиство у максимално обезбеђеном затвору у Њујорку, мада многи сматрају да се ради о убиству.

Гилејн Максвел била је најмлађа од деветоро деце Роберта Максвела, медијског тајкуна и некадашњег посланика из редова лабуриста. Причало се да му је баш Гилејн мезимица, па је једну јахту назвао по њој и дао јој фудбалски клуб Оксфорд јунајтед на управљање.

Princ Endru i Virdžinija Roberts koja ga je optužila za zlostavljanje

Максвел је преминуо 1991. године после великог скандала када је откривено да је узимао новац из пензионих фондова својих запослених. Тачније, 460 милиона долара је било проневерено, тако да је и Гилејн тада доспела у центар пажње.

Утицај и репутација ове британске породице значајно су опали. Гилејн се преселила у САД, а раних 90-их је упознала Епстајна са ким је почела да се забавља после раскида са једним италијанским богаташем.

У почетку је њихова веза била романтична, али је Гилејн ускоро Епстајну постала дугогодишњи сарадник, особа од поверења и лични асистент.

Епстајн јој је купио стан од 5 милиона долара на Менхетну, а редовно га је пратила на његовим путовањима широм света. Постала је део светског џет-сета, па су је виђали у друштву Доналда Трампа и принца Ендруа, свих оних који се налазе на списку Епстајнових клијената.

Многе девојке тврде да је управо Максвелова имала задатак да их врбује за оргијања и масаже са Епстајна и његово богаташко друштво.

Наводно, најновије оптужбе садрже документе од 2.000 страница. Вирџинија Ђуфре Робертс тврди да ју је Максвелова регрутовала да ради као Епстајнова масерка када је имала свега 15 година. Kако наводи, Максвелова је радила као „мадам“.

Иако је Епстајн ту и тамо доспевао до суда због оптужби за навођења на проституцију и сексуално злостављање, Максвелова је водила нормалан јавни живот, а 2010. године је чак присуствовала венчању Ћелси Kлинтон, ћерке Била и Хилари Kлинтон.

Оставите Коментар