Портал Говори Србија дошао је у посед ексклузивних фотографија и видео материјала који неупитно доказују да Амбасада САД стоји иза демонстрација у Београду које се одржавају од децембра прошле године под паролама „Стоп крвавим кошуљама“ и „1 од 5 милиона“.

Од почетка је постојала оправдана сумња у умешаност страног фактора у протесте дела опозиције, али ови докази то сада експлицитно потврђују. Нема дилеме да политичко одељење америчке амбасаде у Београду координира демонстрацијама и даје инструкције њиховим организаторима.

Говори Србија обелодањује фотографије и видео записе састанака у Хотелу Хилтон између лидера протеста и званичника Амбасаде САД који су у политичком сектору задужени за специјалне тајне операције.

Фото: govorisrbija.rs

У фоајеу београдског Хотела Хилтон организаторка протеста, Јелена Анасоновић, прима инструкције од трећег секретара Амбасаде САД, Катарине Вирџиније Валзак.

Фото: govorisrbija.rs

У ресторану поменутог хотела „Sky Lounge by Hilton“ Сергеј Трифуновић, новоизабрани председник Покрета слободних грађана, састао се са Давидом Лингрен Гехренбеком, саветником у америчкој Амбасади и Натаном Албахаријем, припадником ISAC фондације која у Србији заступа интересе евроатлантских центара.

Фото: govorisrbija.rs

Сусретом опозиционих лидера и америчких специјалних агената координирао је Денис Ибишбеговић, припадник иницијативе „Не давимо Београд“, такозване Жуте патке, који је такође упошљен у америчкој амбасади као саветник Кајла Скота задужен за везу са опозиционим странкама и невладиним организацијама.

Фото: govorisrbija.rs

Очигледно је да се протести у Београду контролишу и усмеравају директно из Амбасаде САД и да лидери опозиционог савеза обмањују грађане да се боре за њихове интересе док искључиво делују по упутима њихових ментора и финансијера чији је задатак мешање у унутрашња питања Републике Србије и дестабилизација земље.

Денис Ибишбеговић

Чак и онима који су имали и најмању дилему сада је јасно да овде нема говора о грађанским, народним и спонтаним протестима. По среди је директна спрега америчких структура у Србији и опозиционих лидера који су спремни да продају и предају интересе државе и народа зарад мало власти и шаке долара.