Медији објавили да је у Црној Гори утврђено нових седам случајева заразе коронавирусом, иако су тамошње власти још крајем маја врло помпезно саопштиле да је Црна Гора прва европска (слободна од короне) дестинација.

Моментално су се огласили јуришници режима вишедеценијског диктатора Мила Ђукановића, овог пута оличени у директору Kлиничког центра Црне Горе (KЦЦГ) Јевту Ераковићу, који је похитао да изјави како су новооболели заражени у Београду, где су присуствовали фудбалском “вечитом дербију”, одиграном 10. јуна на стадиону Партизана.

Међутим, добро обавештени извори блиски врху црногорског режима, који су инсистирали на анонимности, пренели су нам ексклузивну вест да нико од држављана Црне Горе који су били у Београду и присуствовали дербију заправо није заражен, него да је реч о још једном замешатељству у (лошој) режији Ђукановићеве Демократске партије социјалиста (ДПС).
Наиме, “оболели” су уствари активисти ДПС, здрави као дрен, који су у болницу послати по партијској директиви, како би наводно присуство коронавируса код њих било искоришћено за нове оптужбе црногорског режима на рачун Србије у вези са мерама према епидемији, и уједно за
продужавање забране уласка држављана Србије у Црну Гору.
Осим покушаја да спрече “српско мешање” у предстојеће парламентарне изборе, о чему смо већ извештавали, црногорске власти на овај начин настоје да створе простор да, под изговором наводног поновног разбуктавања епидемије, забране јавна окупљања са више од 200 учесника, циљајући пре свега на протестне шетње и литије за одбрану светиња Српске православне цркве (СПЦ).
Ипак, пошто је прозрет и овај покушај Ђукановићевог режима да одговорност за сопствена непочинства свали на Србију, и истовремено настави да тлачи сопствене грађане само зато што су устали у одбрану своје вере и идентитета, остаје да се види којим ће још “кечевима из
рукава” прибећи у очајничком покушају да се и након избора одрже на власти.

Оставите Коментар