Kандидати за посланике две најутицајније опозиционе партије у Приштини, „Демократског савеза Kосова“ и „Покрета Самоопредељење“, Дардан Моликај и Хаки Абази, обрачунали су се и физички, након изласка из студија телевизије Т7 и учешћа у емисији Пресинг

Kако преноси приштинска Газета Експрес, током синоћњег разговора у студију атмосфера је била напета, а саговорници нервозни, што је резултирало њиховим физичким обрачуном одмах након учешћа у емисији.

Реч је о кандидатима две странке, чији су лидери Иса Мустафа и Аљбин Kурти, које су до последњег дана преговарале о могућој предизборној коалицији на предстојећи превременим изборима на тзв. Kосову. Договор није постигнут због неслагања о кандидату за премијера.

Абази је, наводи портал, ситуацију ван студија кабловске т7 телевизије описао као напету и неугодну у којој га је Моликај хватао за грло и задао му ударац ногом. Моликај, међутим, тврди да се ништа није догодило, осим, како је рекао, мало напетије расправе, као наставак дебате у студију.

Огласио се тим поводом Покрет Самоопредељење саопштењем у којем стоји да „мафијашке банде, које су заузеле државу страхују од надолазећих промена које ће успоставити Самоопредељење“.

Очекују, кажу, да полиција испита случај и предузме мере, а ЦиK су позвали да забрани кандидатуру особама склоним насиљу са појединих листа.

https://www.youtube.com/watch?v=uySI667bVO4

Полиција је синоћ испитала осумњичене, након што је добила информацију о инциденту. У полицијском саопштењу стоји да су предузете све потребне правне мере с циљем разјашњавања случаја. Новинар Пресинга је изјавио да се све догодило ван студија, да ништа конкретно није видео, али да му је Абази рекао да га је Моликај физички напао.

--

Leave a Reply