Председник Србије Александар Вучић честитао је рођендан председнику владе Русије Дмитрију Медведеву, који му је, у телефонском разговору, рекао да се радује посети Београду и заједничкој прослави победе над фашизмом.

Како се наводи у саопштењу, Вучић је Медведеву пожелео добро здравље, личну срећу, као и много успеха на одговорној дужности, на добробит Русије и братског руског народа, као и добрих односа наших двеју земаља.

Председник Вучић је премијеру Медведеву, у дугом и пријатељском телефонском разговору, још једном упутио позив да посети Србију, што је премијер Медведев са радошћу прихватио, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

  • Посебна нам је част да нас посетите на дан кад обележавамо 75. годишњицу ослобођења Београда, да заједно прославимо дан када су наши народи, уједињени у слободарству, поразили заједничког непријатеља – истакао је председник Вучић.

Премијер Медведев је захвалио председнику Вучићу на топлим честиткама и рекао да се радује посети Београду и заједничкој прослави победе над фашизмом.

Он је, такође, нагласио да ће наставити да ради на даљем развоју сарадње Србије и Русије и договара заједничке пројекте.

Председник Вучић је премијеру Медведеву захвалио за пажњу коју придаје развоју односа Србије и Русије, а који, на основу стратешког партнерства и нераскидивог пријатељства, досежу нове домете.

  • Узајамно поштовање, разумевање и поверење, пружа ми уверење да и даље могу да рачунам на Вашу подршку у остваривању заједничких пројеката – нагласио је председник Вучић.

Он је у телефонском разговору са руским премијером изразио захвалност и за све што Русија и руска Влада чине за Србију, у корист наших виталних државних и националних интереса, првенствено по питању Косова и Метохије.

Председник Вучић је, као рођендански поклон, премијеру Медведеву послао комплет књига о српском језику и књижевности, у преводу на руски, из серије „Радови о језику и књижевности“, у издању Филолошког факултета у Београду.

Оставите Коментар